3 manieren om met het tekort aan technisch personeel om te gaan.

Er is een groot tekort aan technisch personeel. Klusjesmannen zijn niet aan te slepen en technische vacatures zijn niet gemakkelijk in te vullen. Werkzaamheden blijven liggen, stapelen zich op en veroorzaken uiteindelijk achterstallig onderhoud.

Voor veel van onze klanten bieden we een vaste oplossing voor technische ondersteuning maar het begint vaak met een acuut probleem: een tekort aan handen. Onze ervaring en oplossingen hebben we verzameld in 3 tips hoe om te gaan met een (tijdelijk) personeelstekort.Tip 1: Werk met gepensioneerden

We trappen meteen af met onze belangrijkste bron voor technisch personeel: gepensioneerden. Bij KlusHeeren zijn we altijd actief op zoek naar ervaren vakmensen van 65+ met verschillende specialisaties. We werken met een poule van zo’n 100 man en zijn rap aan het uitbreiden. Ons team bestaat uit huismeesters, loodgieters, timmermannen, schilders, elektriciens, stukadoors maar ook allrounders. Heren met een staat van dienst en die nog plezier hebben in hun vak; zij kiezen er heel bewust voor om na hun pensioen nog met regelmaat bij te klussen. Voor hen dankbaar werk en een fijne extra bron van inkomsten, voor ons en onze klanten een hele fijne oplossing in deze krappe markt.

Tip 2: Bouw flexibiliteit in, service meerdere locaties tegelijk

Zet jouw technische dienst flexibel in voor meerdere locaties tegelijk. Bij KlusHeeren bedienen we bijvoorbeeld voor verschillende klanten soms wel 20 tot meer dan 230 locaties tegelijk, maar er is – als je alle locaties netjes onderhoud – zeker niet altijd overal iets te doen. Hiervoor heb je dus veel meer aan een flexibele poule dan aan een vaste dienst. Denk daarnaast voor de inrichting van je systeem ook niet te moeilijk. Er zijn handige en laagdrempelige communicatiemiddelen om in samen te werken en service meldingen te plaatsen. Wij werken bijvoorbeeld met onze eigen app maar kunnen ook inloggen op apps van klanten zelf of gebruikmaken van online platformen en formulieren. En soms kom je al een heel eind met WhatsApp!

Tip 3: Aanvullend detacheren

Heb je al een technische dienst maar is er teveel werkdruk? Twijfel je of je nog een vacature zult gaan invullen? Ons advies is om eerst te kijken naar (tijdelijke) detacheringsmogelijkheden. Dit is een prima manier om de werkzaamheden uit te bouwen en te kijken hoeveel aanvullende uren aan extra ondersteuning wérkelijk nodig zijn. Het vullen van vacatures is namelijk een tijdrovende zaak, ook zonder een tekort aan specifiek personeel in de markt. Het proces kan lang lopen en de werkdruk verder opvoeren. Wanneer je eerst kijkt naar detacheringsmogelijkheden ben je sneller uit de brand geholpen en geef je jezelf ook meer ruimte om te zoeken naar een vaste medewerker als dat uiteindelijk toch je voorkeur zou hebben.

Onze algemene tip is in de kern dus: maak het jezelf makkelijk door flexibele oplossingen om je heen te verkennen. Wil je kennismaken met ons en onze KlusHeeren? We maken graag een afspraak. Stuur ons een mail, bel met 088-5550555 of neem een kijkje op https://www.klusheeren.nl/zakelijk/

 

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in