5 voordelen van werken met 65+ers voor technische werkzaamheden

Onze klanten, o.a. RAI, Burger King, Van Lanschot-Kempen, Gemeente Den Haag en Vermaat weten het al: in het team van KlusHeeren vind je voornamelijk grijze hoofden. Wij werken namelijk veelal samen met 65+ers. Seniore vakmannen die al van hun pensioen genieten maar ook nog plezier hebben in hun vak en graag nog wat extra’s bijverdienen.

Maar waaróm zijn we bij KlusHeeren dan zo blij met onze 65+ klusjesmannen? Dat delen we graag met je. Want wij denken dat deze groep vakmensen de aanbeveling verdient. Bij ons mogen ze zich met recht Heeren noemen en in een top 5 van voordelen leggen we uit waarom.


Voordeel 1: Flexibiliteit

Eenmaal gepensioneerd is voor onze 65+ers de druk er vanaf om te werken. Werken is nu meestal gewoon een fijne bron van extra inkomsten voor hobby’s of dromen die nog nagejaagd moeten worden. En voor onze klusjesmannen is het naast bijverdienen ook een manier om nog in de maatschappij betrokken te zijn, actief te blijven en nog met het eigen vak bezig te kunnen zijn. Werken hoeft niet meer fulltime, sterker nog: het kan al vanaf een paar dagen per maand. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat we een stevige poule van zo’n 100 vakmannen om ons heen kunnen verzamelen en daardoor ook flexibele dienstverlening kunnen bieden aan onze klanten: er is altijd wel een oplossing op het juiste moment. Dat levert voor alle partijen een hele prettige situatie op.

Voordeel 2: Veel ervaring

Wie aan senioren op de arbeidsmarkt denkt, is misschien bang dat ze niet meer alles aankunnen. En soms is dat ook zo, maar waarom zou je daar niet omheen kunnen werken? Met een beetje meer inspanning lukt dat altijd goed. Want met al die jaren in leeftijd komt ook een hoop ervaring, inzicht en wijsheid. Zo weten onze mannen goed wat ze leuk vinden, waar ze erg goed in zijn en wat ze lichamelijk wel en niet meer moeten oppakken. En wij kennen onze mannen ook goed, dus zorgen wij dat de juiste klus bij de juiste klusheer terecht komt. Zo simpel is het.

Voordeel 3: Dankbaar werk maakt enthousiast

Niet alleen opdrachtgevers kunnen terughoudend zijn met het inschakelen van senioren krachten. Ook 65+ers zelf kunnen terughoudend zijn. Sommigen omdat ze blij zijn dat ze eindelijk met pensioen zijn, en dat is helemaal verdient natuurlijk, maar wij komen ook veel tegen dat er onder senioren een gevoel heerst dat zij niet meer “gewenst” zouden zijn op de arbeidsmarkt. Dat er een houdbaarheidsdatum geldt. Nou kunnen wij niet spreken voor alle branches, maar is de klusbranche geldt dit zeker niet! En onze vakmannen ervaren dus veel dankbaarheid vanuit ons maar ook vanuit onze opdrachtgevers. En waardering levert enthousiaste werkkrachten op daarmee een prettige samenwerking.

Voordeel 4: Vertrouwd vakmanschap

In de klusbranche staat goede communicatie en servicegerichtheid niet echt hoog in het vaandel. Helaas. Daarom hebben we bij KlusHeeren door de jaren heen steeds meer nadruk gelegd op senior vakmanschap en ‘heeren in communiceren’. Onze ervaring is dat het seniore vakmannen vaak goed afgaat omdat ze al veel ervaring hebben met werken in verschillende bedrijfsculturen en daarmee in communicatie en ontmoetingen vaak gemakkelijk hun weg weten te vinden bij opdrachtgevers. Daarnaast is “nieuwe ervaringen” opdoen voor onze seniore vakmannen vaak minder belangrijk want ja, met 65+ jaar heb je al een hoop gezien. Dus kunnen wij vaak dezelfde klusheeren op pad sturen naar klanten die vaker dan eens onze hulp inschakelen. Fijn voor de klant dus om ondanks die onregelmatige opdrachten toch veelal bekende gezichten over de vloer te krijgen.

Voordeel 5: Een groter aanbod in een krappe markt

Wie zelf op zoek is naar uitbreiding van zijn technische dienst of naar klusjesmannen weet het maar al te goed: ze zijn niet aan te slepen. Op de particuliere markt niet en op de zakelijke markt niet. Vacatures kunnen niet ingevuld worden, aannemers hebben de opdrachten voor het uitzoeken en klanten moeten soms heel lang wachten tot ze aan de beurt zijn. En dan te bedenken dat er heel wat van die handige vakmannen thuis op de bank zitten, simpelweg omdat hun leeftijd voorschrijft dat ze moeten stoppen met werken. Maar genoeg 65+ers zijn helemaal nog niet uitgekeken op hun vak wanneer het pensioen zich aandient. Of ze willen na een tijdje van hun rust genoten te hebben hun vak weer deels oppakken. Zij voelen zich niet oud, of in ieder geval niet té oud, zijn nog gezond en fit en willen dat zo houden. Zij bezitten geweldig veel kennis en ervaring en willen zich daarmee nog graag wat langer nuttig maken. Het brengt lekker wat extra inkomsten in het laatje wat weer meer ruimte geeft om andere leuke dingen te doen. Een behoorlijke club heren die er net zo over denkt! Wij hebben in de afgelopen jaren gelukkig een hoop van deze vakmannen aan ons team mogen toevoegen en zouden er graag nog veel meer verwelkomen om het gat tussen vraag en aanbod verder te dichten en in de toekomst nog veel meer klusjesmannen en klanten blij te mogen maken.

Wij zijn ons leuke team hard aan het uitbreiden. Kun jij extra ondersteuning gebruiken voor je technische dienst? Het team van KlusHeeren bestaat uit huismeesters, loodgieters, timmermannen, schilders, elektriciens, stukadoors en allrounders. We bieden een flexibele schil maar zijn voor veel klanten ook de vaste partner voor onderhoud. Benieuwd? We maken graag kennis.

Geen ondersteuning nodig maar ken jij misschien juist handige seniore klusjesmannen die nog met hun vak bezig willen zijn voor een paar uur of paar dagen per maand? Breng ze graag met ons in contact!

Stuur ons een mail, bel met 088-5550555 of neem een kijkje op https://www.klusheeren.nl/zakelijk/

 

 

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in