tip

6-tips voor een goede klus

Voor reparaties aan uw huis, of de installatie van een nieuwe badkamer of keuken, ligt het voor de hand om een klussenbedrijf in de arm te nemen. Maar hoe herkent u een betrouwbaar klussenbedrijf, waar moet u op letten als u de opdracht verstrekt en hoe houdt u greep op de kosten? 6 tips om de uitvoering van uw klus in goede banen te leiden en teleurstellingen te voorkomen.

Tip 1: Maak duidelijke afspraken.

Als het om reparatie gaat, is meestal duidelijk wat er moet gebeuren. Maar gaat het om een nieuwe keuken of badkamer, dan is het belangrijk om goed af te spreken wat er precies gaat gebeuren. Zorg ervoor dat u niet achteraf geconfronteerd wordt met hoge facturen voor meerwerk (u kunt prima eisen dat meerwerk vooraf wordt besproken, laat het specificeren en zorg ervoor dat u het aftekent). Zorg er vooral voor dat u duidelijke afspraken maakt over wat er onder de offerte valt en wat niet.

Tip 2: Maak goede prijsafspraken.

Vraag om een gespecificeerde offerte en zorg dat er duidelijk is wat er precies wel en niet in de offerte zit. Check of de offerte inclusief BTW of exclusief BTW is. Schilderswerk en stucadoorswerk valt vaak onder het lage btw tarief (link naar info van belastingdienst). Wees verder vooral scherp op stelposten. Uw klusbedrijf kan vaak niet alles vooraf goed inschatten, maar u kunt natuurlijk wel afspraken maken hoe hiermee om te gaan. Zorg er in ieder geval voor dat u duidelijke afspraken maakt.

Tip 3: Maak goede planningsafspraken.

Niets is zo vervelend als een klus die weken uitloopt of waarvan de laatste openstaande punten maanden open blijven staan. Maak heldere afspraken over oplevering en communicatie tijdens de uitvoering. Betaal nog niet alles als er nog niet is opgeleverd.

Tip 4: Check de garantie voorwaarden van het klusbedrijf.

Hoewel u natuurlijk wettelijke bescherming geniet, is het raadzaam om na te gaan of het klusbedrijf is aangesloten bij een bepaald keurmerk. Is een klusbedrijf aangesloten bij de VLOK (vereniging van klusbedrijven), dan biedt dat bepaalde zekerheden m.b.t garantie. De Vlok heeft daarnaast ook een geschillencommissie.

Tip 5 : pak problemen direct op.

U kunt natuurlijk wachten tot een probleem zichzelf oplost, maar het is altijd verstandiger om snel te handelen. Hoe sneller u aan de bel trekt, hoe eenvoudiger een probleem is op te lossen. Probeer er gewoon samen uit te komen, dat is ook in het voordeel van het klusbedrijf.

Tip 6 : vraag of zoek referenties.

Aanbeveling door vrienden en familie is vaak het veiligst. Eerdere ervaringen zijn vaak een prima indicatie voor succes. U kunt natuurlijk ook online referenties checken. KlusHeeren maakt hiervoor bijvoorbeeld gebruik van het onafhankelijke platform van klantenvertellen. We vragen onze klanten na uitvoering van de klus om een beoordeling. Deze beoordelingen kunt u hier teruglezen. Onderzoek laat zien dat veel consumenten laten zich leiden door aanbeveling en keurmerken.

 

Over KlusHeeren

KlusHeeren is een Klusbedrijf dat werkt met seniore vakmensen. Vakkundige schilders, timmermannen, loodgieters, elektriciens, huismeesters of stucadoors met jarenlange ervaring. KlusHeeren heeft vestigingen in Amsterdam, Haarlem, ’t Gooi, Leiden, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Den Bosch.

 

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share