7 goede redenen om door te werken na je pensioen

Steeds meer mensen blijven aan het werk na hun pensioen. En dat is eigenlijk helemaal niet zo gek! Want er zijn genoeg voordelen te bedenken om te blijven werken na je pensioengerechtigde leeftijd. Wij zetten er zeven voor je op een rij.


De voordelen van doorwerken na je pensioen

  1. Extra bijverdienen

Logisch, bijverdienen is een groot voordeel van langer blijven werken. Je hebt dromen, reizen die je nog wilt maken of een hobby die een extra zakcentje vraagt. Maar simpelweg kan ook niet iedereen goed uit de voeten met zijn gespaarde pensioen, en waarom zou je dan niet nog een paar uur per week werken als je ook nog plezier hebt in je vak?

Benieuwd naar hoe dit werkt met de belasting? Daar schreven we dit artikel over.

2. Actief blijven

Uit onderzoek blijkt dat mensen die later met pensioen gaan een hogere levensverwachting hebben dan mensen die op jongere leeftijd met pensioen gaan. Mensen die actief zijn, blijven langer gezond. En als je langer gezond blijft, kun je ook langer van je pensioen genieten! Beweging is een belangrijke bonus van blijven werken: je gaat nog net regelmaat de deur uit, misschien ga je wel fietsend naar je werk, je bent sowieso meer aan de wandel en de inspanning van het werk zelf houdt je ook actief. Maar ook het sociale contact is goed voor je gezondheid. Contact met je collega’s, met opdrachtgevers en klanten. En vergeet niet de hersencellen die je actief houdt!

3. Doel voor ogen

Met pensioen gaan kan voelen als vrijheid maar je kunt ook een doel gaan missen. En dat is juist een van de zaken waar veel gepensioneerden tegenaan lopen. Begrijpelijk! Werk biedt ritme en een concreet doel om in de ochtend je bed uit te komen. Wanneer je na je pensioen dus een paar uur of paar dagen blijft werken, heb je nog steeds een doel voor ogen. En je waardeert je vrijheid misschien nog wel meer omdat je zelf kiest voor de invulling van je werkleven!

4. Nog niet uitgekeken op je vak

Je mag met pensioen maar hebt nog plezier in je werk en voelt je helemaal niet oud. Je hebt ook nog eens een flink deel van je leven voor je! We worden steeds ouder, dus waarom niet ook wat langer werken? Een nieuw hoofdstuk breekt aan dat je nog helemaal kunt invullen. Als jouw werk je nog voldoening geeft en aan te passen is naar je leeftijd, dan zou jij je na je pensioen zomaar eens snel kunnen gaan vervelen en gaat het toch weer kriebelen: zou ik niet toch weer wat met mijn vak gaan doen?

5. Betrokkenheid in de maatschappij

Als mensen ons vragen wie we zijn, dan volgt onze naam en vaak al snel ons beroep. Ons hele leven identificeren we ons met wat we doen. Als je vanaf het ene op het andere moment op de bank gaat zitten dan kun je dus wel het gevoel hebben dat je het contact met de wereld om je heen verliest. Je mist de praatjes, het uitwisselen van de actualiteiten, het delen van je kennis en de waardering van mensen met wie je werkte. Sommigen vinden hun betrokkenheid in vrijwilligerswerk, anderen gaan meer oppassen op de kleinkinderen en weer anderen storten zich op een hobby. Maar dat alles kan ook nog als je (voor een gedeelte) blijft werken, met nog zoveel meer voordelen!

6. Kennisoverdracht

Door langer te blijven werken, kun je ook langer jouw kennis overdragen op anderen. Anderen die het vak nog moeten leren, of anderen die nog goed gebruik kunnen maken van alle ervaring die jij hebt opgedaan tijdens je werkleven. Je vak is niet voor niets een vak, en wijsheid komt met de jaren – dat hoeven we jou niet uit te leggen. En vergeet niet dat het ook heel leuk is om kennis te delen; wie weet steek jij ook nog wat op van de nieuwe generatie!

7. Jouw werk wordt zeker nog gewaardeerd

Je hoort regelmatig mensen roepen: laat het werk voor de jeugd! Maar bedrijven krijgen hun vacatures niet ingevuld en aan vakmensen is al helemaal een groot tekort. Voor wie graag volledige rust wil in zijn pensioen, is het een prima optie om te stoppen met werken. Je hebt het dik verdient! Maar ben jij overtuigd dat je jezelf een plezier doet als je nog niet volledig stopt met werken, weet dan dat er echt nog een hoop mensen zitten te wachten op jouw kennis, kunde en vakmanschap.

 

Ben jij zo’n vakman of vakvrouw? Bij KlusHeeren zijn we altijd op zoek naar 65+ klussers die nog een paar uur of paar dagen per week willen werken. We zoeken de werkzaamheden die passen bij jouw vak en houden rekening met welk werk je nog aankunt of leuk vindt om te doen. Jij beheert je eigen agenda en kan zo naar eigen wens wekelijks of maandelijks lekker wat extra’s bijschrijven op je rekening. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op en kom bij ons leuke team!

Bel me terug

 

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in