Beste Pedro, vertel eens over je avontuur op Mallorca?

Vele van jullie weten niet dat ik in Mallorca ben geboren en pas op mijn 21ste naar Nederland ben gekomen. Mijn lieve vrouw achterna die ik in Mallorca heb ontmoet. We hebben twee kinderen gekregen, een meisje en een jongen. De familie is inmiddels met twee kleinkinderen uitgebreid. Sinds vorig jaar hebben onze kinderen het idee gekregen om in Mallorca een zaak te beginnen: een Notenbar en ook Noord-Hollandse en Malloquinse kaas te verkopen in een van de overdekte markten in Palma. Dat is de reden waarom wij, Pa en Ma, als proef en om ze te helpen waar mogelijk ook naar Mallorca zijn vertrokken. Het weer, het eten en de wijn zijn eerlijk maar om nu al definitief afscheid te nemen lijk mij een beetje te voorbarig, maar wie weet.

 

Wat deed je voordat je KlusHeer werd?

Voordat ik naar Nederland kwam in december 1970, heb ik vanaf mijn 15e jaar gewerkt in de Hoogspanning bij het Energie Bedrijf GESA van de Balearen. Zij hebben mijn studie (lees niveau MTS) betaald. Overdag werken in de avond naar school, 5 dagen in de week.

De laatste 35 jaar heb ik bij de Metro Amsterdam gewerkt, bij het CAB (Centrale Aftands Bediening). Dat was of is de coördinatie afdeling van energie, storingen en calamiteiten van de Metro Amsterdam. Voor het schakelen ter plaatse en het bedienen op afstand in de hoogspanning moest ik elke drie jaar de cursus doen van Verantwoordelijk Deskundige en later werd het Bediening `s Deskundige, bij Quercus en later bij Nuon.

 

Sinds wanneer ben je aangesloten bij KlusHeeren?

Maandag 26 januari 2015

 

Waarom ben je aangesloten bij KlusHeeren?

Na ruim een jaar in de VUT, begon ik me te vervelen en was ik klaar met koffie drinken en puzzelen. Via Actie65 ben ik bij KlusHeeren terecht gekomen.

 

Waar kunnen mensen je aan herkennen?

Aan mijn grijze haren? Ik weet het niet.

 

Wat voor klanten zijn jouw favoriete klanten?

Geen zeurpieten! en ik heb een hekel aan “voor een dubbeltje op de eerste rang”.

 

Heb je een klus gedaan waar je bijzonder trots op bent? Zo ja, welke en waarom? (Heb je er foto’s van?)

Alle klussen waar ik aan meegewerkt heb zijn me even lief, en ik ben trots als ik de deur uit ga en de klant is tevreden.

 

Heb je een bijzondere of grappige anekdote over een KlusHeeren-klus?

De leuke ontmoeting met de Familie van Dijk. Dhr. Louis van Dijk heeft een deuntje speciaal voor mij op de piano gespeeld.

 

Heb je nog een tip voor ons?

Ja, er zit een erg goede notenbar op Mallorca!

 

Groetjes uit het zonnige Mallorca.

Pedro.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in