Een kleur is zo bepalend voor een ruimte en als vanzelfsprekend heeft iedereen er wel een mening over. Maar wat nou als een kleur een negatief effect heeft op je humeur? Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat er een top zes is van de meest slechte kleuren die je kunt gebruiken in huis.

Maar wat maakt een kleur nou eigen zo slecht en onaantrekkelijk? Heather Humphrey, medeoprichter van interieurontwerpbedrijf Alder and Tweed, legt uit: ‘Het is niet zozeer dat er lelijke kleur zijn. Maar als mensen verfkleuren uitzoeken, willen ze zich er gelukkig en vrolijk door voelen. Er zijn gewoon simpelweg kleuren die je juist lusteloos laten voelen. Met andere woorden: het verpest je humeur!

Kleuren die als slecht bestempeld worden zijn: Opaque Couche, Peach Fuzz, Orange Popsicle, Blazing Yellow, Poppy Red en Parfait Pink. Argumentatie hiervoor is dat Opaque Couche wat deprimerend is.  De tint Orange Popsicle maakt hongerig en op een knorrende maag zit niemand te wachten. Blazing Yellow is simpelweg te overheersend. Poppy Red motiveert woede en de toon Parfait Pink zuigt het leven als het ware weg uit je kamer. Het advies van Hymphrey: kies voor heldere kleuren, deze verbeteren namelijk elke dag weer je humeur.

Ben jij het eens met dit onderzoek of smeer jij deze ‘slechte’ kleuren gewoon op je muur?

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in